Situaţie dramatică pentru Turris – preluare articol turnucustiri.ro


,,Dunărea Turris Turnu-Măgurele – va juca în divizia C sau nu va juca deloc!”

,,Echipa de fotbal a oraşului, Dunărea Turris, se află într-o situaţie foarte grea. După promovarea obţinută, echipa a trăit sub spectrul instabilităţii.

 Veştile pe care le-au primit jucătorii au fost când bune, atunci când echipa a fost înscrisă în divizia C, când proaste, atunci cand primăria i-a anuntat ca nu are bani să susţină echipa. Ultimele zile au fost furtunoase. Primăria a luat decizia să nu susţină echipa în divizia C. S-a aşteptat venirea unui investitor privat, însă oraşul nu are aşa ceva. Domnul Dragnea investeşte banii în cariera politică, nu în echipa de fotbal. Oamenii primarului, despre care am vorbit într-un alt material, nu sunt în stare de aşa ceva, pentru că banii lor provin din afaceri cu statul, nu din afaceri private.

 Primarul, profesor de sport, nu e interesat de activitatea sportivă din oraş. Jucătorii se simţ minţiţi şi spun că dacă nu ar fi promovat atunci ar fi fost serios muştruluiţi de primar. Acum, după promovare, primarul nu poate să le ofere nimic. De fapt, asta e tot ce poate face primarul pentru oraş: nimic. Ne-am permis să parafrazăm în titlul acestui articol, celebra replică a lui A. Malraux: „Secolul al XXI-lea va fi religios sau nu va fi deloc”. Subliniem, încă odată, gândirea perversă a primarului şi a acoliţilor săi. Pentru că nu au bani să susţină echipa, au decis ca aceasta să joace doar vreun meci-două în divizia C, apoi să se retragă. Retragerea aduce după sine retrogradarea, însă echipa va fi desfiinţată un an, abia din sezonul 2011-1012 va putea juca în divizia D. Un an de zile scapă primăria de finanţarea echipei, taman bine pentru domnul primar.

 Cine răspunde pentru banii cheltuiţi pentru promovare? Dar pentru banii irosiţi cu înscrierea echipei în divizia C? Nimeni, domnule primar, pentru că oraşul este un cobai pentru experienţele dumitale.”

Mărginindu-mă doar la a cita acest articol, fără a face niciun fel de comentariu, iată, cam care este situaţia echipei cu doar 8 zile înainte de debutul noului sezon în Liga a III-a. Aşteptăm reacţii dintr-o parte sau din cealaltă.

Un alt articol, din 6 august – Radio Semnal:

Dunarea Turris Turnu Magurele este aproape de desfiintare. Cu doua saptamani inaintea primei etape a campionatului, echipa Dunarea Turris Turnu Magurele este in degringolada. Desi inscrisa in competitie, formatia turneana nu a inceput oficial pregatirile, lipsa banilor si a sprijinului pe care municipalitatea il promisese fiind cauzele pentru situatia actuala. Jucatorii de la Dunarea Turris, desi au jucat acum 10 zile un amical, isi cauta echipa unde sa joace, mai ales ca clubul nu a achitat nici prima pentru promovare la Liga a III-a. Startul campioantului se va da pe 20 august, iar clubul din Turnu Magurele va juca pe teren propriu in prima etapa, cu Progresul Corabia. Daca lucrurile vor ramane in aceeasi situatie, conducerea intentioneaza sa nu se prezinte la prima etapa, chiar pe propriul teren.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: